CROSTOJKOVIC

HRVATSKI KRIMINAL - ADLEŠIĆ - MESIĆ - HCR

crostojkovic | 29 Februar, 2012 02:07

Upraviteljica Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske, troši nova iz donacije za svoje potrebe
Đurđa Adlešič, upraviteljica „Hrvatska bez mina“-Zaklade za humanitarno razminiranje i bivša pod-predsjednica Vlade Republike Hrvatske, dobila je poslovni prostor površine 145,00 m2 na temelju Ugovora o privremenom korištenju - Klasa: 372-01/10-01/1372, od Grada Zagreba. 

Ne bi tu bilo ništa sporno oko ugovora i tog prostora koji se nalazi u Zvonimirovoj 6., da ta zaklada nije preuredila gradski prostor bez znanja Gradskog ureda za pravne i imovinske poslove grada, odnosno Sektora za poslovni prostor i poslovne zakupe. 

Kontrolom i očevidom je utvrđeno dana 16. svibnja 2011. godine, da je Zaklada na svoju ruku preuredila prostor, gdje izvršeni u građevinski radovi u vidu pregradne velike prostorije. Između ostaloga izvršeni su sobo-slikarski, keramičarski, vodoinstalaterski i stolarski radovi... 

Glede nužnih radova vezanih za uređenje prostora, Zaklada za humanitarno razminiranje, nije u kladu sa Ugovorom iz članka 11. podnijela zahtjev, niti zatražila pismenu suglasnost, nego je u radove na svoju ruku utrošila 70.000,00 kuna. (KLASA: 372-01/10-001/1372) (UR.BROJ:251-14-22/103-11-17) Zaagreb, 26. svibnja 2011. godine. 

Međutim, Republika Hrvatska - Grad Zagreb, Gradski ured - za pravne poslove nije htio naknadno dati dokument, tj. suglasnost za izvedene građevinarke i sve druge radove, koji imaju za posljedicu preinaku poslovnog prostora na svoju ruku, odnosno promijenjenu strukturu - poslovnog prostora upisanog u članku 3, Ugovora. 

Preinakom poslovnog prostora bez potrebne dokumentacije, o zahtjevu u prostoru i suglasnosti gradonačelnika Milana Bandića, Zaklada ja postupila protivno odredbama Zakona i pozitivnih propisa i sklopljenog Ugovora o privremeno korištenju prostora, te Gradska uprava je naložila da se prostor vrati u prvobitno stanje, odnosno u tanje iz Ugovora, u protivnom prema odredbi članka 15., to predstavlja razlog za otkaz Ugovora. 

Zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske, čija je upraviteljica Đurđa Adlešić, i njezin zamjenik Stjepan Mesić, dobili su pravni lijek: naputkom u izvješću da sukladno članka 12. Ugovora nemaju pravo potraživati naknadu za uložena sredstva u poslovni prostor, s bilo koje osnove, bez obzira da li su sredstva uložena u poslovni prostor, bez suglasnosti Grada Zagreba.


Hrvatska udruga za ljudska prava ŠTIT
BJELOVAR / CROATIA
Predsjednik:
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovi1958.blog.hr
095/814-82-90
brankostojkovic152@yahoo.com
-------------------------------------------------------
Napomena: Pokret ŠTIT posjeduje u svojoj arhivi golemu dokumentaciju o Zakladi za humanitarna razminiranja Hrvatske. Sva dokumentacija u "serijama" izlaziti će van, na našim stranicama; (http://crostojkovic1958.blog.hr
------------------------------------------------------
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb