CROSTOJKOVIC

HRVATSKOJ VLASTI JE BOLJE UVOZNO (UMJETNO) MLIJEKO U PRAHU

crostojkovic | 15 Februar, 2012 21:30

DANAS SE JE DESILO ONO ŠTO PRIJE NISU VJEROVALI 


SELJAČKA BUNA U BJELOVARU I ZAGREBU 
(ZBOG UVOZ MLIJEKA U PRAHU) PODRŽAVAM PROIZVOĐAČE MLIJEKA - IAKO ME NISU PRIJE HTJELI RAZUMJETI KADA SAM OTVORIO 
TAJ PROBLEM I TEMU OKO MLIJEKA


JA SAM JOŠ 1997. GODINE REKAO ZA NELEGALNE POSLOVE U MLIJEČNOJ INDUSTRIJI "SIRELA" BJELOVAR, TADA NEKI SU SE ISMIJAVALI - NA TO ŠTO SE MOŽE DESITI.


I dalje je prosvjedovali ispred bjelovarske Sirele. Kažu pobunjeni proizvođači mlijeka kako će tu ostati cijelu noć, pa ako je potrebno i do daljnjeg. Ispred 

Kako bi se zagrijali, seljaci su zapalili su vatru. Ispred Sirele su parkirali oko 150 traktora no, kažu, nisu spriječili nikoga da uđe ili izađe iz kruga tvornice. Policija zbog parkiranih traktora regulira promet. 

Ministarstvo poljoprivrede je prosvjednike pozvalo da dođu u srijedu (15.02.2012.) u 12,00 sati na sastanak. Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina je obećao sve, ali seljaci mu ne vjeruju, jer bili su već puno puta prevareni. Oni dalje nastavljaju svoje prosvjede - dok ne bude njihovo pitanje ostvareno.


Proizvođači nisu zadovoljni sa niskom otkupnom cijenom. Oni kažu; Ako snizimo cijenu mlijeka, propast ćemo. 
U utorak (14.02.2012.) u podne počeo je prosvjed mljekara ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru. 

Prosvjedom od Dukata traže da povuče odluku da ovog mjeseca mlijeko kupuje po sniženoj cijeni od 2,30 kuna i da se drži ugovorene promemorije po kojoj bi cijena ostala na 2,70 kuna.

Ispred zgrade Dukata okupilo se šezdesetak prosvjednika koji su izrazili nezadovoljstvo zbog ponuđene otkupne cijene mlijeka. Nakratko su blokirali i ulaz u zgradu, ali su ga oslobodili nakon dolaska policije. 

Mladen Šolčić, potpredsjednik Saveza udruga proizvođača mlijeka, poručio je da neće trpjeti omalovažavanje. Rekao je da se u Hrvatskoj litra mlijeka ne može proizvesti po cijeni od 2,30 kuna. On je kazao da bi bilo pošteno da se kaže ako mljekari ne trebaju ovoj zemlji, onda će oni staviti ključ u bravu.

Mladen Šoljić kaže, da je 2009. godine izgubio 1.300 000 kuna na cijeni mlijeka, jer godišnje proizvodi 1.700 000 litara. Mljekarska industrija sad želi mljekare staviti u paritet s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom u trenutku kad je naša zemlja pred ulaskom u EU. Naša granica isplativosti je 3,95 lipa po litri mlijeka standardne kvalitete i ispod toga ne idemo. Ako treba budemo ga prolijevali, ali ga po cijeni koju su postavili Dukat i Megle - ne ćemo im isporučivati – naš proizvod. 

U Bjelovaru, 15.02.2012. godine

BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
095/814-82-90
brankostojkovic152@yahoo.com
C R O A T I A
http://istinazanarod.blog.hr

DOMOVINSKI WANTED NA HRVATSKI NAČIN

crostojkovic | 15 Februar, 2012 16:03

Uhićen je Božo Bačelić, moj poznanik koji se je u Bjelovaru predstavljao kao Željko Nowak
DOMOVINSKA RATNA SAPUNICA

U Njemačkoj je uhićen bjegunac Božo Bačelić, koji je četvrti osumnjičeni za ubojstvo supružnika Damjanić nakon akcije Oluja u kolovozu 1995. godine u Prukljanu kraj Skradina. Bačelić, koji je još od 2007. godine uspješno bježao pred rukom pravde, sumnjiči se za brutalno ubojstvo i spaljivanje tijela tih ljudi, zajedno sa pripadnicima Hrvatske vojske Antom Mamićem. Juricom Ravlićem i Lukom Vukom.

Slučaj je u nadležnosti Županijskog suda u Šibeniku, a za Bačelićem je bila raspisana domaća i međunarodna tjeralica. Trenutno je u ekstradicijskom pritvoru u Njemačkoj i u tijeku je procedura izručenja koje, ovisno o detaljima vezanima uz slučaj, može potrajati i više od mjesec dana.


Na šibenskim Županijskim sudom 2002. godine, oni su bili oslobođeni, ali je nakon žalbe Županijskog državnog odvjetništva na presudu Vrhovni sud vratio slučaj na početak. Tada je Bačelić pobjegao i suđenje bez njega nije moglo započeti pa se tek sada očekuje konačni rasplet te pravosudne sapunice.

-------------------------------------------------
Vođa pokreta ŠTIT
pokreta ŠTIT

BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
095/814-82-90
brankostojkovic152@yahoo.com
C R O A T I A
http://istinazanarod.blog.hr

SAMI SEBE TJEŠE SA LAŽIMA

crostojkovic | 15 Februar, 2012 15:08

ZEMLJA PROPADA DOK SU SABORSKA IZVJEŠĆA USPJEŠNAPrihvaćanje DORH-ovog izvješća u Sboru RH, 15. veljače 2012. godine

Podnoseći u Saboru izvješće o radu državnih odvjetništva za proteklu 2010. godinu, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, ustvrdio je; da bi Državno odvjetništvo imalo bolji uspjeh, da su bili "alati" kakav mu je dao (sad) novi Zakon o kaznenom postupku - odlučnije bi se krenulo u obračun sa organiziranim kriminalom i korupcijom. 

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, između ostalog je kazao: DORH je uspješan, iako bi još trebalo novih 16 ljudi koji bi radili kao zamjenici. USKOK je 2010., imao 1101 kaznenih prijava, od kojih se 925 su se odnosile na korupciju. Najčešće se radilo o zloupotrebi položaja i ovlasti.

Sudovi su za kaznena djela organiziranog kriminala donijeli 305 presuda, od čega je 286 presuda usuđujući. Uspješnost u tim predmetima je 93,07 posto osuđujučih presuda. 

Gledajući izlaganja u Saboru RH, na drugom programu HRT-a, kako zastupnici iz različitih stranaka "liju hvalospjeve" i podržavaju, odnosno usvajaju Bjićevo izvješće, tako zemlja propada i u bezakonju se kalja. Svi oni koji sad sjede u tom Saboru, kao stara elita - krivi su za ovakvo katastrofalno stanje u državi. 

Kada je bila ministrica pravosuđa Ingrid Antičević - Marinović (SDP), nije me htjela primiti u svoj ured, da joj kažem o bjelovarskim korumpiranim sucima. Njena tajnica mi je rekla; da me može zapisati za razgovor i da sam tek na redu za 6 mjeseci. Ta bivša ministrica nije mi odgovorila ni na jednu moju pismenu predstavku. Danas ona u Saboru RH, prča o pravdi i poštenju.. 

Savjetnik od (bivše) ministrice Pravosuđa Ingrid Antičević - Mrinović je bio Miljenko Kovač iz Bjelovara, kojem sam također predao sve papire, tj. pravo-valjanu dokumentaciju, o nepravilnosti sudca, državnog odvjetništva i policije. Iako sam po gradu znao vidjeti, tj. sretati se sa Kovačem, on nikada nije čak ni pogledao u mene. Nego me je ignorirao*, iako dobro me je inače znao... Kovač je već nekoliko godinama teško bolestan. 

Isto tako je bilo kada je bio ministar policije MUP-a Šime Lučin (SDP) u tri navrata sam doputovao u Zagreb, i predao sastavljene tri knjige koje su ukupno sadržavale 300 stranica materijala o kriminalu i korupciji i Bjelovaru, danas on sjedi u sabornici i tamo pamet prodaje.. Sva bezakonja u Hrvatskoj polaze najprije od njih. 

Što mi građani možemo očekivati od takvog Sabora Republike Hrvatske?

MISLIM DA ONAJ TKO OBAVLJA VAŽNE I VISOKE FUNKCIJE U DRŽAVI TREBA BITI POTPUNO ZDRAV, IZMEĐU OSTALOGA BORIS ŠPREM NAVODNO IMA RAK. A SA TAKVOM ZLOČUDNOM BOLEŠĆU (PLAZMOCITA) IPAK NE BI MOGAO BITI PREDSJEDNIK SABORA RH. MILANOVIĆ JE UČINIO GREŠKU KADA JE TAKVOG ČOVJEKA SA LOŠIM ZDRAVSTVENIM STANJEM POSTAVIO NA TU DUŽNOST.TO JE TERET I NIJE PUT U DRUŠTVO SA BRŽIM PROCESOM. ZAŠTO NETKO UVIJEK SUOSIJEĆA I SOLIDIRA SE SA BOLEŠĆU NA ŠTETU CIJELOG DRUŠTVA, TJ. NARODA... 

U Bjelovaru, 15. veljače 2012. godine

Vođa pokreta ŠTIT
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
095/814-82-90
brankostojkovic152@yahoo.com
C R O A T I A
http://istinazanarod.blog.hr
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb