CROSTOJKOVIC

SVE MANJA PRAVA GRAĐANA I SVE VEĆA REPRESIJA POLICIJSKE DRŽAVE

crostojkovic | 26 Februar, 2011 22:04

RAT U CENTRU ZAGREBA

 

Misle da su ljudi "crvi" koje treba zgaziti

Prema onome što su pokazale tv-kamere i onome što se je dogodilo na "barikadama" trga sv.Marka (gdje su prosvjednici se sukobili s policijom), te prosvjeda i branitelja na trgu Bana J. Jelačića i polupismen čovjek zna da pravni poredak države Hrvatske je ugrožen.

 

Bijeg politike u jalovu demagogiju - odbrojavanje je vremena

Mene podsjeća ovaj bijeg "paranojičnih ličnosti" predsjednika Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor iz glavnog hrvatskog grada Zagreba, na bijeg rumunjsko-komunističkog diktatora Nikolae i Elene Čeušesku iz Temišvara u Trgovište. Od hrvatskog naroda, oni su se vješto krili, odnosno oni otišli su u Split na izložbu "maslinovog ulja".

 

Josipović i Kosorka su se maknuli iz Zagreba

Dok pobunjena masa u Zagrebu je uzvikivala: "Dolje, Jaca !", "dolje, vlada !", "u boj za narod svoj", "hoćemo kruha - ne želimo glad", itd. Da bi na svoju krhku ličnost navukao što veći oreol*, Josipović je pribjegao - vraćanju komunističkih obilježja. Prije nego što je preuzeo mjesto šefa države, u svojoj izbornoj kampanji, on se je pozivao na "pravdu i pravednost", a čim je postao predsjednik počeo je posjećivati partizanska groblja...Dok za velika "živa groblja" nezaposlenih uopće se nije zanimao.

 

Obračun s inteligencijom putem policijske sile

Razvoj tragičnih događanja (danas) u subotu 26. veljače 2011., u Zagrebu - Hrvatskoj, pokazalo se je da "klan Josipović-Kosor" oslanjaju se na policiju. A neki mediji čak su se usudili prosvjednike nazvati  "izgrednici i huligani", koji su napravili nerede... Hrvatska privreda kao i životni standard boluje od iste bolesti.. Ta bolest liječi se "policijskim pendrecima" i represijom...

 

Siromašni život u bogatoj zemlji

Pitam se - otkuda takva neograničena vlast, da ta politička diktatura i despocija - drži jedan tradicionalni i civilizacijski narod i zemlju kao što je Hrvatska. Sada je sasvim jasno što radi predsjednik države i premijerka vlade. Hrvatska je na raskršću,a ovaj otpor je dugo tinjao. Ignoriranje problema dovelo je do ovakvih zbivanja.

 

Gdje su bili danas svi sindikati i udruge?

Za veliku korupciju u sindikatima i udrugama godinama se je znalo. Dok branitelji su u 13,00 sati prosvjedovali, 17-tak udruga proizašlih iz "Domovinskog rata" u isto vrijeme, tj. njihovi predstavnici bili su na sastanku u Zagrebu. Oni su se ogradili od braniteljskog skupa koji se je održavao na trgu Bana J. Jelačića. Što je dokaz da u Hrvatskoj su  branitelji podijeljeni, jedni su od HDZ-a, drugi su od SDP-a, treći su nezavisni...itd.

 

Tiranija je navika, koja se pretvorila u potrebu

Zašto se novinari stavljaju na stranu neradničke vlasti, a mnogim građanima su uzeta ljudska prava i građanske slobode. Za traženje svojih prava građani dobivaju "pendrek po leđima" i baca ih se i gazi po zemlji... Dobivaju batine...Na ovu temu nema žestokih političkih emisija i rasprava. Na kraju htio bih zaključiti - šef države po profesiji je dirigent i muzičar, a premijerka je po profesiji novinarka - sidrenje je to "(b)arke" izvan luke.

 

Podsjećam ovdje da ovih dana se je napunilo 13 godina (20. veljače 1998. - 20. veljače 2011. godine.), od velikih demonstracija u Zagrebu, kada je narod htio izraziti svoje nezadovoljstvo - taj prosvjed je ugušen u krvi. Prosvjed nije dozvoljen na trgu Bana Jelačića. Tada je ondašnji ministar Ivan Penić (HDZ) na vlastiti narod ispeljao blindirana vozila i 20.000 uniformiranih policajaca u zaštitnim odijelima.

 

U Bjelovaru, 26. veljače 2011. godine

 

Predsjednik udruge "ŠTIT"

BRANKO STOJKOVIĆ

http://crostojkovic1958.blog.hr

095/814-82-90

brankostojkovic152@yahoo.com

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb